Llibres amb perspectiva

Disseny i feminisme. Feminisme i disseny són dos conceptes que el Servei de Publicacions de la Universitat Jaume I enllaça per a fer una presentación temática en la 38 Fira del Llibre de Castelló.

Dijous, 5 de maig, a les 19 hores, tindrà lloc al Parc Ribalta de Castelló la Presentació de les novetats de Publicacions de la Universitat Jaume I sobre disseny i feminisme, en un acte a càrrec de Rosalía Torrent, Juncal Caballero i Sonia Reverter.

 En total, 5 novetats que són:

🟠 Iremos al sol, de Sonia Delaunay

Col.lecció Sendes

Sonia Delaunay (Hradyz’k, Ucraïna, 1885-París, 1979) és una de les artistes més destacades de les avantguardes de la primera meitat del segle XX. Al seu ofici de pintora s’afig el de dissenyadora tèxtil, gràfica o els seus treballs com a muralista, i al seu interés per les arts visuals, la passió per la poesia.
En Iremos al sol ens llega unes memòries que ens permeten seguir de prop els seus vaivens professionals, els viatges, les relacions amb crítics d’art i marxants, l’amistat amb alguns dels i les escriptores i artistes més avançats del moment, així com la vida amb el seu marit, el també pintor avantguardista Robert Delaunay. Aquestes pàgines són un mirador sobre un dels episodis més captivadors de la història cultural europea de l’últim segle, el de les avantguardes històriques, explicat en primera persona per una de les seues protagonistes, amb el valor afegit que comporta el fet que la narradora siga una dona artista.

🟠 Lola Castelló. Belleza y función, de Rafael Martínez Martínez

Col·lecció: Disseny valencià

Durant els primers anys de la seua carrera professional Lola Castelló (Aielo de Malferit, 1947) es va dedicar al disseny d’interiors, per evolucionar cap al disseny de mobiliari i l’edició. Des de tots els punts de vista, Lola Castelló ha sigut una pionera, sempre preocupada per la bellesa i la funcionalitat, en un afany per recuperar la modernitat perduda.

🟠 Mans i màquines. Apunts ceràmics, de María Juncal Caballero Guiral, Joan Feliu Franch, Rosalía Torrent Esclapes i Wenceslao Rambla Zaragozá

Col·lecció Galeria Octubre.

Diverses i molt diferents obres, sempre vinculades amb el material de la terra, conformen la nova proposta de la Galeria Octubre de la Universitat Jaume I. Aquesta obra recull les peces, cedides pel Museu del Taulell d’Onda, el Museu de Ceràmica de l’Alcora i el Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés.

🟠 Manual de igualdad efectiva de mujeres y hombres en el ámbito público y privado, coordinado por María José Senent Vidal

Col·lecció Universitats

Manual d’igualtat efectiva de dones i homes, en l’àmbit públic i privat, constitueix el volum I dels quatre que componen la segona edició del Manual del Màster Universitari en Igualtat i Gènere en l’Àmbit Públic i Privat. Les seues autores i autors exposen, des de les seues diferents disciplines, les elaboracions doctrinals bàsiques que fonamenten els estudis de les dones, feministes i de gènere

🟠 Experiencias docentes de la introducción de la perspectiva de género, de Sonia Reverter Bañón (ed.lit.)

Col·lecció Innovació Educativa

Deu experiències de diferents àmbits científics, graus, matèries i assignatures sobre les pràctiques educatives per a la igualtat es troben en aquest volum. El grup PEPI pretén qüestionar què s’entén per la introducció de la perspectiva de gènere i per què només pot tenir sentit si es fa de forma crítica i sistemàtica, és a dir, desestabilitzant l’estructura patriarcal del coneixement.

🟠 La praxis feminista en clave transformadora, de Sonia Reverter y Alba Molina Gimeno (ed.)

Col·lecció Àgora Feminista · 2

La consciència democràtica de la igualtat, entesa finalment també en termes de sexe/gènere, ha promogut debats molt intensos, però també molt productius, sobre qüestions de interpretació de conceptes, de drets, de normes, d’actituds, d’experiències, de raons i d’arguments, que recull aquesta publicació.

🍀 Dijous, 5 de maig, a les 19 hores. Espai d’Activitats. 38 Fira del Llibre de Castelló.

Últimes notícies

Gràcies

Una vegada finalitzada la 38 Fira del Llibre de Castelló, l’organització vol agrair, en nom del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, la participació

Llegir més »

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies