La Fira del Llibre en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, les editorials i els autors i les autores participants organitzen un ampli programa d’activitats de foment lector per als centres escolars de Castelló i província. Es tracta d’activitats gratuïtes per a tots els participants i concertades prèviament amb els centres escolars.

L’horari de les activitats serà entre les 10.00h i les 13.30h dels matins lectius. Els centres educatius interessats en participar en les activitats, han de mirar les característiques de l’activitat i sol·licitar l’activitat emplenant el formulari abans del divendres 12 d’abril de 2020. Les activitats s’adjudicaran per ordre d’inscripció i fins a cobrir les places.

Per a sol·licitar activitat, heu d’omplir aquest formulari

Dijous 30 d’abril

Dilluns 4 de maig

Contacontes amb Felip Kervarec​

Contacontes amb Felip Kervarec

3r cicle Primària / 1r cicle ESO

Em dedique a explicar contes. Els contes vingueren després d’escoltar una sessió contes que “Pep i Canto”. En sentir-los explicar les històries vaig prendre la decisió de provar-me jo ja que certa experiència ja la tenia després d’estar explicant contes i històries als nanos del cole del meu poble durant la meua Prestació Social Substitutòria.
Avui en dia disfrute molt explicant, narrant contes i històries, i això em porta a visitar les escoles, biblioteques, teatres i places i carrers de tot el territori… “i part de l’estranger”.

5-el-ball-de-sant-vito

«La terra dels babaus»

1r, 2n i 3r cicle Primària

Cansat de sentir-se com un babau, el titella Mingo decideix deixar sa casa i
emprendre un llarg viatge. Anirà a una estranya terra on tot es fa sense trellat. Allà haurà de resoldre els diversos embolics que s’anirà trobant, i comprendrà que emprant la seua astúcia pot viure moltes aventures i fer bons amics.
Adaptació de diverses rondalles recollides a les comarques centrals valencianes, representades amb titelles de guant tradicionals de la nostra terra: embolics. A càrrec del Ball de Sant Vito.

Dimarts 5 de maig

Dimecres 6 de maig

2-pablo-albo

«No me vengas con cuentos»

1r i 2n cicle ESO / Batxillerat

És un espectacle basat en l’humor, però les històries que el componen porten a més una càrrega d’ironia, de tendresa, de sarcasme, de malenconia i de moltes altres coses que encara no tenen nom. És un espectacle de narració oral. És un temps en què les paraules són les protagonistes. Una successió de contes contats de viva veu amb una posada en escena extremadament senzilla,
perquè res s’interposi entre la boca i l’oïda. A càrrec de Pablo Albo.

3-tania-munoz

Contacontes amb Tània Muñoz

3r cicle Primària / 1r cicle ESO

Sempre m’havia agradat anar a escola; l’olor del paper, dels llibres i la goma d’esborrar. Però feia mala lletra i mai em van entusiasmar ni les divisions ni el futbol. Havia volgut ser mestra, botiguera, cantant, princesa, aventurera i artista a parts iguals. Una càlida nit de tardor a Barcelona, les coses van donar un gir inesperat. Una amiga narradora em va convidar a una sessió de contes. Eren Tim Bowley i Charo Pita. I va ser meravellós.

Dijous 7 de maig

Divendres 8 de maig

6-rondaballs

«Rondaballs»

Infantil / 1r i 2n cicle Primària

Espectacles que barregen la paraula i la música. Un espectacle de narració
per a escoltar contes populars i de balls, per a ballar danses tradicionals, en què s’escolta i es balla, a càrrec d’Almudena Francés i Lluc Llorens de l’Alcoià.
Mentre li quedes dits a l’acordionista, històries a la narradora i ganes al públic, escoltem, ballem, endevinem i embarbussem.

4-el-gran-jordiet

Contacontes El Gran Jordiet

Infantil / 1r i 2n cicle Primària​

Jo sóc al Gran Jordiet. L’inventador de fantasies i escenaris de color. Veniu i sentireu. Les més boniques melodies i nostálgiques cançons. Tot es diferent. Quan s’il luminen els salons i els cabarets. La mágia d’un record potser us arribi. I sense res pensar, també us estimi. El Gran Gordiet.