Les fades del parc

Expositors de la Fira del Llibre de Castelló 2022.

La 38 Fira del Llibre de València vol donar a conéixer quines i com són per dins les llibreries, editorials i institucions que habitaran el Parc Ribalta de Castelló durant els deu dies de la Fira, del 29 d’abril al 8 de maig. Són els Expositors de la Fira del Llibre de Castelló 2022.

Dotze llibreries, una editorial i representació institucional per part de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, la Diputació de Castelló, la Universitat Jaume I-Castelló, i l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV) ocuparan les 21 casetes que s’estendran al Parc Ribalta per a l’ocasió.

Són les fades del parc, que amb la seua presència, fan possible la celebració de la Fira, reunint autors, editors, il·lustrats, il·lustradors, lectors… i llibres, que ompliran el Parc Ribalta de natura lectora.

Enguany, la Fira ha iniciat una remodelació cap a un nou model. La celebració de la Fira, per primera vegada, al Parc Ribalta, facilita aquesta nova distribució, en la qual, cada expositor gaudirà de la seua pròpia caseta individual, on mostrar la seua selecció de llibres.

Les casetes de la 38 Fira del Llibre de Castelló s’ubicaran al llarg del passeig que comença en la plaça on està la Farola, i els espais d’activitats es situaran en el tram on el passeig es fa més ample, al costat del templet musical. El Parc Ribalta es convertirà en un assortidors de llibres.

Una ocasió perfecta per assemblar natura i cultura, llibres i arbres, primavera i lectura i fer de la Fira del Llibre un referent cultural de la ciutat de Castelló.

Parc Ribalta.

En aquesta entrada volem fer un repàs de quines són i com són les llibreries, editorials i institucions que conformen l’espai d’Expositors de la 38 Fira del Llibre de Castelló 2022. I són aquestes:

Des de Castelló

Abacus

Llibreria Abacus, la lectura sostenible

Som una comunitat ciutadana de socis i sòcies de consum i de treball que transformem l’experiència del consum cultural, educatiu i de oci de manera col·laborativa, responsable i sostenible.

Els tipus de productes distribuïts per la cooperativa són: llibreria (text, ficció, no ficció, infantil i juvenil), papereria, manualitats, joguines i multimèdia.

C/ Campoamor, 30. Castelló.

Argot cultural

Llibreria Argot, l’argument de la bona lectura

Enguany estem celebrant el 20 aniversari d’Argot cultural. 2002-2022. Vint anys recomanant bones lectures. Assistència a biblioteques i centres de formació amb servei urgent des de www.argot.es
6000 activitats culturals, 50000 llibres en estoc permanent i més d’un milió de llibres venuts són el nostre millor aval.

C/ San Vicente 16. Castellón.

Azul

Llibreria Azul, per al creixement personal

Amb un nom que li ve d’antic, Azul és una llibreria especialitzada en la temàtica de l’autoajuda, el creixement personal, les teràpies i medicines alternatives, filosofies diferents: Budisme, taoisme, sufisme, hinduisme. Llibres de psicologia, esoterisme… Una especialització que respon al treball sobre la vida interior, espiritual i de creixement.

C/ de Navarra, 119. Castelló de la Plana.

Babel

Babel, una llibreria per a visitar i quedar-se

Som una llibreria independent i de proximitat i també un espai de trobada cultural. Una llibreria general amb més de quaranta seccions temàtiques, amb especial atenció a la narrativa, el llibre infantil i les publicacions en valencià.
Fa trenta anys que fomenten la lectura i la cultura. En aquest temps hem realitzat més de cinc mil actes i activitats de tota mena; cada any organitzem els premis: “Narrativa Breu, Josep Pascual Tirado” (23a edició) i “Narrativa Escolar Vicent Marçà” (17a edició). Formem part de les plataformes digitals todostuslibros.com. i libelista.com.
Les llibreteres de Babel intentem mantenir el tracte directe i personal amb les lectores i lectors, així com el compromís amb la societat castellonenca.

C/ Guitarrista Tárrega, 20. Castelló de la Plana.

Casa del Libro

Casa del Libro, en totes les opcions, en tots els formats

51 llibreries prop de tu perquè pugues fullejar els llibres en persona i preguntar als nostres llibreters especialistes, qualsevol dubte literari. T’ajudem a trobar el llibre que necessites, l’últim del teu autor favorit i t’assessorem per a trobar la millor proposta per a regal, quan el llibre que cerques és per a un altre lector. 
Descobreix els llibres Més Llegits, Les Novetats que encara fan olor de tinta, i el nostre espai dedicat a Infantil, desglossat per edats, perquè trobes el llibre més adequat per als xiquets. També gaudiràs de les noves zones per a #JóvenesLectores i els fans del Còmic i Manga. 
Oferim a la nostra Comunitat Lectora totes les opcions de lectura, en tots els formats, i volem ser el teu referent cultural, amb una dinàmica agenda d’esdeveniments en les nostres llibreries, que es podrà consultar mensualment en la nostra web. 
Serveis especials per als lectors, empreses i col·lectius, i un programa de fidelització amb diferents nivells, amb avantatges exclusius i contingut ad hoc. Els nostres Socis són protagonistes indiscutibles.
Pots comprar els teus llibres en la nostra web i recollir-los en la llibreria que més et convinga, o rebre’ls còmodament allà on estigues. Podràs triar en un catàleg viu amb més de 800.000 referències i 2 milions de llibres.

C.C. La Salera, local C-53.Castellón de la Plana.

Corte Inglés

Llibreria El Corte Inglés, les grans àrees i la gestió

Som una llibreria generalista i treballem totes les temàtiques, que agrupem en nou grans àrees. Pel que fa a les activitats, comptem amb un departament encarregat de la gestió cultural anomenat Àmbit Cultural. Tenim diversos premis literaris entre els quals destacaria el Premi de Novel·la, dictaminat des de fa més de vint-i-cinc anys juntament amb editorial Espasa, així com la convocatòria Un Año de Libros, premi que anualment concedeixen els nostres llibreters als llibres que al seu judici més importància han tingut entre els seus lectors, i que enguany aconsegueix la seua 5a edició.

P.º de, Passeig de Morella, 1. Castellón de la Plana.

Fnac

Llibreria Fnac, Naturalesa i Descobriments

Fnac és la primera marca distribuïdora a Europa de productes tecnològics i culturals, i constitueix un exemple únic d’aliança entre comerç, cultura i tecnologia. Literatura, música, cinema, videojocs, imatge, so, noves tecnologies i productes per a la cuina, la llar i la cura personal, convergeixen en un lloc de compra, assessorament, descobriment i trobada.
Fnac va nàixer en 1954 a França i en 2016 es va unir a la cadena Darty per a formar el Grup Fnac Darty. En 2019 el grup va incorporar la marca de productes Nature&Découvertes. Compta amb una xarxa de 980 establiments repartits entre França, Espanya, Portugal, Suïssa, Bèlgica, Luxemburg, el Marroc, Qatar, Costa d’Ivori, Congo, Camerun i Tunísia.
Fnac va arribar a Espanya fa vint-i-vuit anys. Hui, Fnac Espanya compta amb 40 botigues físiques a Madrid, Barcelona, Zaraagoza, València, la Corunya, Alacant, Astúries, Bilbao, Màlaga, Marbella, Múrcia, Sant Sebastià, Sevilla, Valladlid, Pamplona, Girona, Granada, Palma, Castelló i Vigo, més la virtual, www.fnac.es. A més, té dues botigues al Principat d’Andorra.

C.C Salera, Castellón de la Plana.

Plácido Gómez

Llibreria Plácido Gómez, el concepte tradicional del llibreria

Situada en el cèntric carrer Alloza núm. 79 de Castelló es troba la llibreria PLÁCIDO GÓMEZ, una empresa amb àmplia experiència en el sector, que ofereix un concepte tradicional de llibreria on els lectors poden tindre accés directe a la més àmplia i variada bibliografia, consultar i adquirir les diferents temàtiques (novel·la, assaig, història, idiomes, literatura infantil, viatges…). Des dels títols de sempre fins a les últimes novetats que diàriament rebem en les nostres instal·lacions. Comptant amb l’assessorament d’un equip professional amb àmplia experiència, que ha sabut evolucionar i adaptar-se a les necessitats del mercat actual, oferint al client la possibilitat d’un servei de consulta i venda en línia a través de la nostra pàgina web: www.placidogomez.com

C/Alloza. 79. Castelló

Rincón de duendes

Rincón de Duendes , no és una llibreria; és una experiència

RINCÓN màgic i acollidor situat en el centre de la ciutat. Una llibreria amb més de 20 anys creant il·lusió i amb una gran varietat de llibres entre les pàgines dels quals, els infants i no tant, poden tindre l’experiència de viatjar.
Es poden trobar llibres acuradament triats i precioses edicions, un lloc únic a Castelló on podràs volar i aprendre al costat de la lectura. 
Coneguda pel seu èxit per a transmetre l’amor per la lectura als niñ@s, es tracta d’un espai entranyable i fantàstic, amb un tracte genial i molt pròxim. 
Ens agrada entendre el nostre espai no com una llibreria sinó com una experiència, així que et convidem a compartir aquest bosc de llibres.

C/Alloza. 46. Castellón de la Plana.

Troa

Llibreria Troa, llegir més i millor

En Troa treballem a aconseguir que es llija més i millor, fomentant una més completa formació de la persona i, en conseqüència, una societat millor.

La Fundació Troa fa un rigorós treball de valoració i selecció, que garanteix una cuidada oferta de llibres, promovent amb especial interés aquells amb valors positius per a l’enriquiment i desenvolupament personal.
Els nostres llibreters són la clau. El seu profund coneixement del llibre, la seua formació cultural i humana, i la seua professionalitat en la gestió permeten donar el millor assessorament per als seus llibres i els dels seus fills.
Sabem que només amb vosaltres -que compartiu els valors de la marca Troa- podem fer realitat aquest projecte. Comenta la teua lectura favorita, difon la lectura d’un bon llibre, participa en les nostres activitats i gaudeix de tots els avantatges de comprar en les nostres llibreries.

C/ de Colon 19, Castelló de la Plana.

Noviembre

Des de Benicàssim,

Llibreria Noviembre, per sempre més

“Llibreria Noviembre està situada al centre de Benicàssim, on va nàixer fa divuit anys amb l’objectiu de compartir la nostra passió pels llibres amb altres lectors i oferir activitats culturals relacionades amb el món del llibre. A més, ens podeu trobar al nostre espai en línia.

Noviembre està especialitzada en narrativa, destacant, entre les propostes més interessants del panorama literari, el treball de les editorials independents. Ens agrada llegir, i per això volem promocionar la lectura en totes les edats. Ens agrada llegir i per això t’assessorem en la teua tria de llibres, tant per a gaudir personalment com per necessitats professionals. Atenem comandes, elaborem bibliografies temàtiques, us ajudem a trobar allò que necessiteu… Som mediadores de literatura i oferim assesorament en l’adquisició de fons bibliogràfics relacionats la dinamització de biblioteques.
I sobretot ens agrada que ens visiteu, que us passegeu per la nostra llibreria, remeneu, busqueu i trobeu aquell llibre que potser no teníeu al cap i que us sorprendrà, us acollirà o us acompanyarà per sempre més.

Tenim un repte: descobrir al lector, com va dir l’editor Jaume Vallcorba,”aquells llibres que fan el nostre món poèticament habitable”.

C/Mestre J. Segarra, 3. Benicàssim.

Onada-Raquel Papers

Des de Benicarló,

Llibreria Raquel Papers -Onada Edicions, arrelada a les comarques del nord

Onada Edicions som una editorial arrelada a les comarques del nord valencià. Les nostres propostes impliquen aprofundir en el coneixement dels nostres pobles, els nostres costums i tradicions i la nostra gent; així com dotar-los d’un projecte cultural que els represente i els promocione per tot arreu. A més a més, també publiquem obres narratives, infantils, poètiques, teatrals, assagístiques… dels nostres millors escriptors i escriptores.
A Raquel Papers trobaràs tot el que necessites quant a llibreria, papereria, material escolar, jocs educatius, copisteria i treballs manuals. Ens agrada cuidar els nostres clients oferint-los un gran servei i acaronant el mínim detall. Com a novetat hem llançat la botiga en línia.

Raquel Papers. C/ César Cataldo, 12. Benicarló. Onada Edicions. Plaça de l’Ajuntament, local 3, Benicarló.

Batidora ediciones

Des de Vila-real

Batidora Ediciones per a una vida millor

En Batidora Ediciones publiquem llibres per a una vida millor… llibres que parlen de benestar, que conviden a reflexió i plantegen nous horitzons; però sobretot llibres que connecten els lectors amb el plaer de llegir.
[…] jo crec que la paraula és la cosa més meravellosa d’aquest món, perquè en ella s’abracen i confonen tota la meravella corporal i tota la meravella espiritual de la Naturalesa. Joan Maragall

C/ Carinyena 91. Vila-real.

UJI

Universitat Jaume I-Castelló. Publicacions de la Universitat Jaume I, l’editorial universitària de Castelló, favorir el coneixement

La Universitat Jaume I manté des de la seua creació, l’any 1991, una intensa activitat editorial que s’ha traduït en el significatiu fons bibliogràfic, ampli, tant en el nombre de títols com en la diversitat temàtica que tracten. L’edició universitària a l’UJI, compromesa amb el desenvolupament social i econòmic del seu entorn, constitueix una activitat essencial de l’objectiu últim com a universitat: la generació i transmissió de coneixements. La ciència, en sentit ampli, requereix basar-se cada vegada més en instruments que permeten la difusió. Per tant, l’activitat editorial, en qualsevol de les seues manifestacións, continua sent la via més eficaç per afavorir que el coneixement s’expandisca i compartisca, a través de nous suports editorials, com l’edició electrònica.
Publicacions de la Universitat Jaume I és membre actiu de la Unión de Editoriales Universitarias Españolas, de CEDRO, de l’Associació d’Editorials del País Valencià, i de la Xarxa Vives d’Universitats,  i desenvolupa una important tasca de coedició amb diverses institucions i entitats d’àmbit nacional i internacional.

Av. Vicent Sos Baynat, s/n. Castelló de la Plana.

Associació d’editorials del País Valencià

Associació d’Editors del País Valencià (AEPV), la força de l’organització

Organització empresarial creada per a la defensa, promoció i difusió de l’edició de llibres i publicacions dels seus associats, parant especial esment i dedicació a les publicacions en llengua catalana, i la representació, gestió i defensa dels interessos comuns dels seus associats.

També són fins de l’Associació els pròpiament laborals que identifiquen les organitzacions empresarials, sent els mitjans típics d’acció, entre d’altres, la negociació col·lectiva laboral, el plantejament de conflictes col·lectius de treball, el diàleg social i la participació institucional en els organismes de les administracions públiques.

La pertinença a aquesta entitat col·lectiva, que entén com a fonamental en el seu quefer associatiu la informació i l’assistència tècnica, comercial, econòmica i jurídica referida a l’edició, permet participar en activitats adscrites a programes de difusió i promoció, estudis de mercat i d’hàbits lectors, desenvolupament i programes d’investigació, assistència a congressos, fires i exposicions i gestió i tramitació col·lectiva d’ajudes i suport institucional.
L’AEPV és membre de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya.

C/ Gran Via Ramón y Cajal,1-3a. València.

Els Expositors de la Fira del Llibre de Castelló 2022 us donem la benvinguda a la 38 Fira del Llibre de Castelló.

Últimes notícies

Gràcies

Una vegada finalitzada la 38 Fira del Llibre de Castelló, l’organització vol agrair, en nom del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, la participació

Llegir més »

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies