La Fira al parc Ribalta

La 38 Fira del Llibre de Castelló, del 29 d’abril al 8 de maig, tindrà lloc per primera vegada en la seua història al Parc Ribalta, una de les zones més representatives de la capital de la Plana, punt de trobada, focus d’atracció.

El Parc Ribalta és un signe de natura, un parc públic dissenyat amb els inicis de la industrialització, que començava tímidament a les darreries del segle XIX, quan el ferrocarril va enllaçar València amb Sagunt i Castelló.

Situat prop de l’estació, com a rebuda al visitant, el parc Ribalta desplega una escenografia forestal a la manera de jardí botànic. Un espai projectat per l’ajuntament del municipi, amb construcció de l’enginyer Lluís Alfonso, i dedicat al pintor Francisco Ribalta, mestre del naturalisme, del qual pren el nom.

El Parc Ribalta està ubicat dins un contorn triangular, adossat a l’antiga carretera de Morella. El seu plànol conté dos cercles comunicats per una recta avinguda decorada amb peculiars bancs de ceràmica amb diversitat de motius, i que el travessa de forma diagonal. 

En aquesta avinguda és on se situarà la 38 Fira del Llibre de Castelló. Doncs, en la seua meitat, la gran plaça actua de distribuïdora de camins, i com seguint el capritx de les formes arbòries, d’ella deriven sendes estretes que permeten el romàntic passeig del filòsof.

El parc també conté en la plaça central un obelisc, projectat per Francesc Tomàs Traver, i una balustrada volteja un gran estanc.

El Templete de música, obra de Francesc Maristany, té 16 columnes que sustenten una cúpula de mitja taronja amb relleus que representen figures en moviment, instruments de percussió i els noms de músics espanyols contemporanis. A més, el parc dona cabuda a diferents monuments, busts en commemoració de diferents personalitats relacionades amb la ciutat.

El Parc Ribalta forma part de l’eix històric-artístic amb la plaça de la Independència (El Fanal), la plaça de Tetuan (Correus) i el carrer Colón (Catedral), tot junt declarat com Bé d’Interés Cultural amb la categoria de Conjunt Històric en 1981.

Una ocasió, la 38 Fira del Llibre de Castelló, per gaudir d’un entorn que brotarà aquesta primavera rodejada d’autors, llibreters, lectors i lectores…. conjuntament amb les darreres novetats editorials i una acurada programació d’activitats per a tots els públics. 

Si vols participar, proposar signatura de llibres o activitats culturals, la Fira manté oberta la inscripció fins al 30 de març.

https://firallibrecastello.es/vols-participar/

Últimes notícies

Gràcies

Una vegada finalitzada la 38 Fira del Llibre de Castelló, l’organització vol agrair, en nom del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, la participació

Llegir més »

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies