La biblioteca escolar: un objectiu en comú

La 38 Fira del Llibre de Castelló col·labora aquest any amb el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) a través del seu Grup de Treball de Biblioteques Escolars (GTBE), que organitzat per Amparo Costa Celda, treballa de forma coordinada per donar a conéixer aquest perfil professional a la comunitat educativa i contribuir activament en el tractament de la informació per al coneixement i l’aprenentatge.

Fruit d’aquesta col·laboració, dins de la 38 Fira del Llibre s’ha programat l’activitat “La biblioteca Escolar. Un objectiu en comú”, que tindrà lloc dimarts, 3 de maig (18.30h). Participaran Amparo Costa Celda i la Presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, Yolanda Puchades Asensi.

Des del Grup de Treball de Biblioteques Escolars s’està fent feina per a aconseguir que la Biblioteca Escolar siga una realitat en els centres escolars del sistema educatiu valencià, que tinga estabilitat i continuïtat.

Com fer-ho?

Desenvolupant diverses línies estratègiquestreballant conjuntament amb els altres membres de la comunitat educativa (docents, alumnat, equips directius, famílies) amb una finalitat en comú: aconseguir una garantia de futur per a la Biblioteca Escolar.

Al llarg de la intervenció en la 38 Fira del Llibre de Castelló es donaran a conéixer les activitats i projectes en els quals està treballant el GTBE per explicar com es pot contribuir a millorar la visibilitat, la gestió, organització i la dinamització de les biblioteques escolars del sistema educatiu valencià.

El GTBE 

El Grup de Treball de Biblioteques Escolars (GTBE) del COBDCV treballa per a reconéixer la gran importància que té inculcar hàbits de lectura i d’adquisició de coneixements en la primera etapa d’aprenentatge. Per a açò, les biblioteques són un element clau d’aquesta etapa formativa.

El Grup de Treball està format per un grup de bibliotecàries i docents conscients que:

  • Estem en un temps de sensibilització, de prendre consciència sobre la necessitat de la biblioteca escolar.
  • Que la missió de la biblioteca escolar és facilitar l’accés i difondre els recursos d’informació tot afavorint els processos d’aprenentatge autònom, la creació del coneixement i el plaer de llegir.

La web, un punt de trobada

A través de la web oficial del COBDV es poden trobar un ventall de recursos d’informació relacionats amb les biblioteques escolars, un lloc, a més a més, on els professionals a càrrec de les biblioteques poden compartir els seus projectes, les seues bones pràctiques, les seues inquietuds…

Per exemple, a través de la seua web es poden consultar:

Ací disposes d’un video informatiu.

🟠 Des del Col·legi es demana la participació en l’activitat de la 38 Fira del Llibre de Castelló a tots els membres del COBDCV, docents, alumnat, equips directius, famílies i tot aquell interessat a donar-li vida a la biblioteca escolar. Dimarts, 3 de maig, a les 18.30 h. Al Parc Ribalta de Castelló.

Últimes notícies

Gràcies

Una vegada finalitzada la 38 Fira del Llibre de Castelló, l’organització vol agrair, en nom del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, la participació

Llegir més »

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies