El COBDCV organitza el taller “Què és, doncs, un àlbum?” dins la 39 Fira Llibre Castelló

El taller serà impartit per Roser Ros i està dirigit a bibliotecaris/es, llibreters/es i públic interessat en els àlbums il·lustrats.

El Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) organitza dins la 39 Fira del Llibre de Castelló un taller per a bibliotecaris/es i llibreters/es, que està obert també a qualsevol interessat en els àlbums il·lustrats. Es tracta del Taller “Què és, doncs, un àlbum?”, que serà impartit per Roser Ros, pedagoga, escriptora, narradora, poeta i dramaturga barcelonina.

La professora ha creat un assaig de definició, que diu:

-L’àlbum és un suport i la seua primera unitat d’expressió és la doble pàgina;

-L’àlbum és fet d’imatges i text (tot i que pot no aparéixer escrit) articulats pàgina a pàgina;

-L’àlbum és un gènere molt divers pel que fa al text, a la imatge i al suport.

Què expressa (o explica) i com ho fa

El taller es realitza tenint en compte les històries quotidianes, les que succeeixen de tant en tant, i les històries extraordinàries.

Es tracta d’una activitat pràctica…

…Que per a realitzar-la necessita examinar alguns àlbums, per exemple, del fons d’armari, de temporada passada o també d’entre els que marquen tendència.

Per anar fent boca

La proposta de Roser Ros recomana anar fent boca i consultar els següents treballs:

  • Àlbums i altres lectures. Anàlisi dels llibres per a infants, editat per l’Associació de Mestres Rosa Sensat (2007), a càrrec de Teresa Duran.
  • Album[es], de S. Van Der Linden, Ediciones Ekaré (2016).

Calendari

Divendres, 5 de maig de 2023, de 17 a 18 hores. 39 Fira del Llibre de Castelló. Plaça Hort dels Corders.

El COBDCV

El Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana ha celebrat els seus 15 anys d’existència defensant la professió. Actualment, està dirigit per Yolanda Puchades Asensi, que per inicia aquesta nova etapa amb la ferma convicció que tota unió suma i fa més força. Entre les seues prioritats:

  1. Estar sempre amb la mirada fixa en la defensa de la professió.
  2. Apostar per una formació concorde a tota la varietat de perfils professionals dels col·legiats i col·legiades.
  3. Difondre i transmetre el valor social del treball de bibliotecaris i documentalistes.

Últimes notícies

Gràcies

Una vegada finalitzada la 38 Fira del Llibre de Castelló, l’organització vol agrair, en nom del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, la participació

Llegir més »

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies