De sostres i vidres

Jornada d’art participatiu i comunitari: Art en directe, música, dansa, ball i performance. Dissabte 7 de maig. 38 Fira del Llibre de Castelló. Parc Ribalta. D’11 h a 18.30 h.

La 38 Fira del Llibre de Castelló acull al seu si la inauguració de l’acció municipal “A través del sostre de vidre. Accions que transformen“, organitzada des de la Regidoria Feminisme i LGTBI. Es tracta d’una proposta d’Ainhoa Anaut que planteja la reflexió comunitària i participativa amb accions artístiques que volen transformar des del feminisme. La proposta es desenvoluparà del 7 al 15 de maig, i ofereix l’oportunitat de gaudir d’obres artístiques creades per diferents segments i institucions de la societat de Castelló. El seu fil conductor és el denominat fenomen Sostre de Vidre, eixe conjunt de normes no escrites a l’interior de les organitzacions que dificulta a les dones tindre accés als llocs d’alta direcció. El seu caràcter d’invisibilitat és resultat de l’absència de lleis i codis visibles que imposen a les dones semblant limitació. Moltes de les obres d’aquesta proposta s’han anat realitzant al llarg de 2022. Altres seran plantejades pels artistes convidats (conjuntament amb les persones que ho desitgen) el dia de la inauguració (dissabte 7 de maig), en el Passadís de les Arts, al Parc Ribalta de Castelló.

Ainhoa Anaut

ACTIVITATS. 7 de maig 2022


TALLER INFANTIL
D’11.00 a 14.00 i de 15.30 a 19.30 hores //
De major vull ser… Desmuntant estereotips“.
Taller de Tintoreres Art.

Taller per a xiquets i xiquetes que consistirà en un joc de poals de cartó grans i apilables. Els xiquets dibuixaran la seua silueta en el cartó amb la temàtica d’una professió. Es convertiran en poals apilables, per la qual cosa es podran combinar els diferents caps amb els diferents torsos podent-se entremesclar les professions i els gèneres amb la finalitat, a través de la creació i el joc, de trencar amb els estereotips i rols associats a aquests.

Tintoreres Art

MÚSICA
11.30 h.
“Nannerl”
Concert d’alumnes del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló.

La jove compositora Lluna Agut Pitarch, estudiant de composició en el Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, intervé a través de la creació d’una obra musical que busca visibilitzar tots els obstacles que han tingut les compositores al llarg de la història. Per a això, es basa en el llibre ‘Una habitació pròpia’, de Virginia Woolf, amb l’objectiu de reivindicar que qualsevol dona que vulga dur a terme una activitat creativa, necessita un espai propi i una economia estable. Aquesta peça serà interpretada per companyes de Lluna del CSMC.

Lluna Agut Pitarch

INTERVENCIÓ URBANA: FLASHMOB

13.00 h.
Direcció d’Anna Estelles, directora d’escena i artista visual.

“L’apropiació efímera de l’espai urbà com a espectacle i l’espai públic com a marc d’expressió artística”. Intervencions través d’accions artístico-polítiques que irrompen en l’espai de la ciutat. Aquests dispositius que impliquen espais, objectes, imatges i cossos, constitueixen formes de visibilitat que assenyalen l’instituït socialment: maneres de veure, maneres d’organitzar el temps i l’espai quotidià d’una cultura. Una manera de reclamar l’espai, utilitzant el dispositiu del flashmob.

PERFORMANCE/DANSA: RETROBANT A PINA BAUSCH
-17.30 h. i 18.30 h.
Alumne/s del Conservatori Professional de Dansa de Castelló.

Des d’una manera d’acció pròpia i ressaltant l’imperceptible i mínim de les maneres de fer el que ens és comú, allò normalitzat en el nostre dia a dia, s’ofereixen dues escenes contraposades amb la intenció de generar reflexions i respostes des del públic. En la primera escena, una dona és acariciada i grapejada per un nombre d’homes, escena revisitada segons la coreògrafa Pina Bausch. En la segona escena, la figura central és ocupada per un home, que és acariciat i grapejat per una sèrie de dones. La reflexió aniria al voltant de dues preguntes. Quin de les dues escenes ens és més familiar, perquè i fins quan?, Per què continuem discriminant oficis, professions, carreres, etc… segons l’expressió de gènere?

L’activitat “A través del sostre de vidre” estarà al Passadís de les Arts, des del 7 fins el 16 de maig.

#trencarelsostredividrecastelló

Extensió de la programació A través del sostre de vidre. Accions que transformen.

Últimes notícies

Gràcies

Una vegada finalitzada la 38 Fira del Llibre de Castelló, l’organització vol agrair, en nom del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, la participació

Llegir més »

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies