Balanç positiu de la 38 Fira del Llibre de Castelló i llista de llibres més venuts

Diumenge, 8 de maig de 2022

Després de deu dies de Fira del Llibre de Castelló, el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques tanca la convocatòria de 2022 fent balanç. Un balanç positiu en una celebració destinada a seduir als lectors, principalment als més joves. Una Fira del Llibre que s’organitza amb la intenció d’elevar els índexs de lectura de la població, facilitar l’accés al llibre, informar de les novetats, posar en contacte autors i autores amb llibreries i amb lectors i lectores… Una Fira de Llibre que es convoca per a orientar, per a suggerir acostaments a nous textos que prenen el pols de les preocupacions i les creacions contemporànies.

El canvi d’ubicació de la Fira de Llibre al Parc Ribalta de Castelló, en el centre de la ciutat, ha tingut una acceptació més que bona. Llibreters, visitants, autors/as i editors/as han valorat l’amplitud de l’espai, en el qual s’han pogut situar 21 casetes individuals, de 17 expositors, i que han fet de la Fira un espai de llibres envoltat d’arbres, que ha permés combinar literatura i naturalesa.


ALGUNES XIFRES

ACTIVITATS ESCOLARS

La Fira ha registrat 42 peticions de centres escolars de Castelló i comarques, que han demandat participar i han pogut gaudir d’aquesta programació especialitzada destinada al públic més jove. En total, 30 sessions d’animació lectora distribuïdes en deu propostes diferents amb tres sessions cadascuna.

Més d’un miler de xiquets i xiquetes amb edats compreses entre els 3 i els 12 anys han passat pel Parc Ribalta de Castelló al voltant de la Fira del Llibre.



ACTIVITATS

Més d’un centenar d’autors han signat exemplars de les seues novetats editorials en la Fira. Autors de Castelló i els seus voltants, autors d’altres ciutats, i d’editorials locals, valencianes i d’altres ciutats espanyoles, de grans companyies editorials i altres editorials mitjanes i xicotetes.

La Fira ha oferit prop de setanta activitats de diversa índole, quasi totes relacionades amb el llibre i el foment de la lectura (presentacions de llibres, xarrades, lectures en veu alta, poesies, recitals, teatre, activitats musicals, animació lectora, contacontes, dansa…)



ÍNDEXS DE VENDES

Entre els llibres que majors vendes han registrat durant la Fira es poden trobar:

Poesía en castellà: “Ojalá”, de Defreds i “Celulosis”, de Cistergal.

Poesía en valencià: “Una besada a la llengua”, de Josepa Montagut; “Georgiques”, de Pascual Mas; “Vesprada d’amor i única”, de Marc Granell i “Poesia completa”, de Joan Fuster.

Novela en castellà: “El cielo sobre Canfranc”, de Rosario Raro; “Roma soy”, de Santiago Posteguillo; “La violinista roja”, de Reyes Monforte; “Los baños del Almirante”, de Gynther Dana; “Operación Kaza”, de Vicente Vallés; “La noche eterna”, de Ragnar Johasson; “Violeta”, de Isabel Allende;”La presidenta”, de Alicia Giménez Barlett, “Hamnet, de Maggie O’Farrell; “El valle de los arcángeles”, de Rafael Tarradas; “La insumisa”, de Cristina Peri Rossi, i “Sol de brujas”, de Félix G. Modroño.

Novel·la en valencià: “El cant de les granotes”, de Sergi Durbà; “Els banys de l’Almirant”; de Gynther Dana; “Noruega”, de Rafa Lahuerta; “Persépolis”; de Marjane Satrapi; “El retratista d’ànimes i “El carrer era de terra”, de Vicent Usó; “Petits plaers” (VVAA); “A la vora de la mar”, de Abdulrazak Gurnah; “Benvolguda”, de Empar Moliner; “Quan s’esborren les paraules”, de Rafael Nadal; “Els viatges de Marco Polo”, de Pascual Alapont; “La volta al món en 80 dies”, de Julio Verne, i “Mamut”, de Eva Baltasar.

No ficció en castellà: “Chef Bosquet”, de Bosquet; “La patria en la cartera”, de Joaquim Bosch; “Quiérete mucho”, de Tania García; “Encuentra tu persona vitamina”, de Marián Rojas; “Por si las voces vuelven”; de Ángel Martín; “Mindfulness, la meditación científica”, de Vicente B. Nebot; “Plantas Valencianas” (VV AA); “Setas valencianas” (VVAA); “Bienvenida adolesc(i)encia”; de Carmen Esteban; “Ghiblioteca”, de Michael Leader; “Cambiar para disfrutar”, Luis Crespo Martínez, “El poder de la hora”, de Eckhart Tolle; “La vida contada por un sapiens a un neandertal”, de Juan José Millás y Juan Luis Arsuaga; “Antifascistas”, de Miguel Ramos; “Inteligencia emocional en entornos educativos”, de Martín Sánchez Gómez, Edgar Bresó y Mireia Adelantado; “Peñagolosa, patrimonio de una comunidad”, de Juan Antonio Esparza, i “Siempre estuve aquí”, de Nadia Terranova.

No ficció en valencià: “Els bombardejos silenciats de 1938”, de Ricard Martí Morales; “Maquis i masovers. Entre la resistència, la supervivència i el terror”, de Raúl González Devis; “Fusteries del Pont” (VV AA);  “De pastor a pastor”; de Joan Besalduch; “Sapiens”, de Yuval Noah Harari; “Pandèmia i postveritat”, de Jordi Pigem; “De lectures i digestions”, de Carme Pinyana; “Els anys que vam viure perillosament”, de Josep Miralles; “Un país en gris i negre”, de Juan Luis Porcar; “El Vilafamés foral (1233-1707)”, de Jose Luis Lorenz; “Nosaltres els valencians”, de Joan Fuster i “Som dones, som lingüistes i moltes diem prou”, de M. Carme Junyent.

Infantil en castellà: Colección de “Los compas”, de Mikecrack, El Trollino y Timba Vk; “Jo, siempre lo mismo”; de David Alayrach; “En construcción”, de Juan Berrio; “La verdadera historia de la rata que nunca fue presumida”, de Ana Cristina Herreros; “¿Qué te pasa, luna?”, de Anaïs Darder; “Color carne”, de Desirée Bela-Lobedde; “Pokemon super extra delux. Guia esencial definitiva” (VV AA); “Tengo un volcán”, de Miriam Tirado; “Juntos”, de Eloy Moreno, i “Isadora Moon”, de Harriet Muncaster.

Infantil en valencià: “Bona nit” i “Bon dia”; de Meritxell Martí i Xavier Salomó; “Retorn a l’illa blanca”, de Laura Gallego; “Juguem a amagar-nos”, de Verónica Fabregat; “Bestiari de monstres valencians”, de Laia Serna, Sandra Calatayud i David Mateo; “Pam Pam Orellut”, de Silvia Arcas; “Qui ha matat el meu peluix?”, de Miguel Alayrach; “La Font amagada” i “Tinc un volcán”; de Miriam Tirado; “Contes de bona nit per a nenes rebels ”, de Elena Favilli i Francesca Cavallo; “Tombatossals” i “El drac del Patriarca”, d’Alícia Casanova i “La cabra Serafina”, de Blai Senabre.

Altres (en valencià): “Educar per al colapse”, de Jordi Marín Monfort; “Els Ports, Franquisme i repressió, ciutadania i memòria”; de Juan Luis Porcar; “Bestiari, quaderns de zoología”, de Joan Fuster; “Franz i Marion”, de Marta Moreno y “El sopar dels erudits”, de Robert Montañés.

Altres (en castellà): “Té con ciencia”, de Amira Fernández Ramos; “Rutas de turismo interior para andar y ver”, de Paco Carbó y “El cambio climático”, de Philippe Squarzoni.

Des de l’organització de la 38 Fira del Llibre de Castelló emplacem als lectors interessats al fet que consulten la nostra web (https://firallibrecastello.es/), on disposen d’abundant informació sobre una programació completa dissenyada per a l’ocasió, en la qual preval la diversitat i la qualitat, i en la qual s’ha buscat la col·laboració amb els col·lectius i associacions de Castelló.

La Fira ha realitzat enguany un esforç en la comunicació dels seus continguts a través de la web i de les xarxes socials, on s’ha oferit una cobertura diària, personalitzada i de qualitat de cadascuna de les activitats i protagonistes que han acudit a la Fira.

https://firallibrecastello.es/

Últimes notícies

Gràcies

Una vegada finalitzada la 38 Fira del Llibre de Castelló, l’organització vol agrair, en nom del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, la participació

Llegir més »

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies