Activitats per a escolars. 38 Fira del Llibre de Castelló

La lectura és un procés de comprensió, una mecànica de la neurociència que fa aportacions al cervell i la cognició. Fomentar els hàbits de lectura és un dels objectius primordials de la Fira del Llibre de Castelló, que aquest 2022, celebra la seua 38 edició, del 29 d’abril al 8 de maig, al Parc Ribalta. Amb les activitats escolars , la Fira tracta d’impulsar la lectura com a via fonamental d’accés al coneixement per part de la ciutadania; de facilitar l’accés a activitats culturals relacionades amb el llibre i el fet de llegir.

Dins aquest propòsit, la 38 Fira del Llibre de Castelló organitza una sèrie d’activitats adreçades als estudiants de diferents nivells educatius dels centres escolars de Castelló i província. Són el que s’ha denominat “Activitats escolars”.

El programa està realitzat en col·laboració amb la Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana. Són activitats gratuïtes.

Per a poder participar, el programa requereix que cada centre sol·licite l’activitat que li resulte més adient, abans de divendres, 29 d’abril, de 2022. Les activitats s’adjudicaran per ordre d’inscripció i fins a cobrir les places. Després de dur a terme la reserva, el departament d’escolar de la Fira confirmarà l’adjudicació al centre per correu electrònic.

Les activitats es realitzaran els dies 2, 3, 4, 5 i 6 de maig. L’horari serà entre les 10.30 h i les 13.00 h dels matins lectius.

 

PROGRAMACIÓ ACTIVITATS ESCOLARS

 

Contacontes, tallers, trobada amb autors, animacions lectores, teatre i música… conformen la proposta de la 38 Fira del Llibre de Castelló. Entre elles, podem trobar les següents activitats escolars:

Narracions amb Ana Griot. La vuelta al mundo en 5 cuentos
Contacontes. 2 de maig, 2022 /// Dirigit a ESO, Batxillerat /// Castellà
En aquest any en què es commemora el retorn de l’expedició de Magallanes i Elcano, que va fer la volta al món per mar, Ana Griot proposa un viatge al món a través dels contes. Una invitació a navegar a bord d’aquesta nau que et portarà a escoltar els contes que es relaten al voltant del foc en les nits dels cinc continents.


Animació lectora amb Marta Pereira
Contacontes. 2 de maig, 2022 /// Dirigit a Infantil, 1r Cicle Primària, 2n Cicle Primària /// Castellà
Tallers d’animació lectora treballant temes de multiculturalitat, igualtat i integració. Una ocasió per a reflexionar i donar a conéixer d’una forma divertida i participativa tots els sabers que tenen el seu origen en moltes de les cultures que ara s’integren amb la nostra. Una manera de tractar la diversitat i integració de les persones i les cultures a través de les històries i els llibres.


Contacontes amb Almudena Francés
3 de maig, 2022 /// Dirigit a 3r Cicle Primària, ESO, Batxillerat /// Valencià
Soc Almudena Francés i d’ofici contacontes, contant i embarbussant arreu del món done voltes. Em dedique a contar contes i a animar a grans i menuts a endinsar-se en el plaer de la lectura. Un dia vaig començar a contar i em va atrapar: posar paraules als fets, narrar allò inenarrable, oir el silenci i veure com el conte emergeix, repassar les mirades, veure fluir les emocions, generar preguntes i trobar algunes respostes. Visc pensant com transmetre la passió per la lectura i de quina manera crear addicció als contes, a la vida.

 


Contacontes amb Valentí Piñot
4 de maig, 2022 /// Dirigit a Infantil, 1r Cicle Primària, 2n Cicle Primària, 3r Cicle Primària, ESO, Batxillerat /// Valencià
CONTE CANTAT, CONTE EXPLICAT (Infantil i primària)
Una vegada un conte que estava molt avorrit, pansit i ensopit, va decidir agafar un ukulele i posar-se música. Li va agradar tant aquesta determinació que va fer un bot molt gran, una cabriola esplèndida i fins i tot va fer un joc de mans. I el conte i la música es van quedar enganxats.
Contada molt animada, divertida i participativa amb històries, endevinalles, embarbussaments, dites i cançons tradicionals d’arreu del món.

CONTES SENSE DESCONTES (ESO i Batxillerat)
La paraula acompanyada pel gest va agafant tota la força de la comunicació, la fantasia de les històries amb molt de pes i gran tradició.
El repertori i sobretot l’ordre de les històries sempre és nou, sempre s’adapta al moment, a la circumstància, a l’espai, al públic. Amb narracions de tot el món. Històries de temes diversos, clàssics i moderns. Cròniques de prínceps lletjos, bruixes encantadores, també de lladres honrats, del cel, l’infern i de la vida.

 

Taller amb Iván Alfaro. Descubriendo… Peque-Sonetos
4 de maig 2022 /// Dirigit a 3r Cicle Primària, ESO /// Castellà
Peque-Sonetos és un llibre que conté poesies i biografies amb curiositats de 30 personatges de hui i de sempre, acompanyades d’una il·lustració.
Víctor R. Alfaro ens sorprén amb la seua habilitat per a la rima i el sonet. 30 personatges d’ahir, hui i sempre: Steven Spielberg, Gloria Fuertes, Walt Disney, Michael Ende, els germans Grimm, Elvira Lindo, Hergé, entre molts altres, formen aquest meravellós i màgic elenc. 30 sonets acompanyats cadascun d’una il·lustració.
En l’activitat Descubriendo… Peque-Sonetos es proposa un acostament als personatges literaris i creatius del llibre per a després dur a terme un xicotet taller de dibuix.

 

 

Contacontes amb Paula Bernabeu
5 de maig, 2022 /// Dirigit a 1r Cicle Primària, 2n Cicle Primària, 3r Cicle Primària /// Valencià
Quina cosa més estranya!
Vine que et conte
el que va passar,
Històries tan rares
que no les creuràs.
Bestioles que porten un barret al cap,
I pèls que sorprenen el més espavilat.
Alça les orelles
Seu a escoltar
Obri bé els ulls i no et furgues el nas!

 

Contacontes Felip Kervarec
6 de maig, 2022 /// Dirigit a 1r Cicle Primària, 2n Cicle Primària, 3r Cicle Primària, ESO /// Valencià

«Em dedique a explicar contes. Els contes vingueren després d’escoltar una sessió de contes que “Pep i Canto” van fer a La Pobla Tornesa la nit de Sant Joan. En sentir-los detallar les històries vaig prendre la decisió de provar-me jo, ja que certa experiència ja la tenia després d’estar contant contes i històries als nanos del col·le del meu poble durant la meua Prestació Social Substitutòria.
Avui en dia gaudisc molt explicant, narrant contes i històries, i això em porta a visitar les escoles, biblioteques, teatres i places i carrers de tot el territori… “i part de l’estranger”.»

 

La 38 Fira del Llibre de Castelló és una iniciativa organitzada pel Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Castelló i de CONFECOMERÇ CV (Confederació del comerç d’Alacant, Castelló i València), COVACO (Comerciantes y Autónomos de la CV. Castellón) i la Campanya “Sempre Teua. La teua llengua”, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

 

Últimes notícies

Gràcies

Una vegada finalitzada la 38 Fira del Llibre de Castelló, l’organització vol agrair, en nom del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, la participació

Llegir més »

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies