Activitats per a escolars. 38 Fira del Llibre de Castelló

La lectura és un procés de comprensió, una mecànica de la neurociència que fa aportacions al cervell i la cognició. Fomentar els hàbits de lectura és un dels objectius primordials de la Fira del Llibre de Castelló, que aquest 2022, celebra la seua 38 edició, del 29 d’abril al 8 de maig, al Parc Ribalta. Amb les activitats escolars , la Fira tracta d’impulsar la lectura com a via fonamental d’accés al coneixement per part de la ciutadania; de facilitar l’accés a activitats culturals relacionades amb el llibre i el fet de llegir.

Dins aquest propòsit, la 38 Fira del Llibre de Castelló organitza una sèrie d’activitats adreçades als estudiants de diferents nivells educatius dels centres escolars de Castelló i província. Són el que s’ha denominat “Activitats escolars”.

El programa està realitzat en col·laboració amb la Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana. Són activitats gratuïtes.

Per a poder participar, el programa requereix que cada centre sol·licite l’activitat que li resulte més adient, abans de divendres, 29 d’abril, de 2022. Les activitats s’adjudicaran per ordre d’inscripció i fins a cobrir les places. Després de dur a terme la reserva, el departament d’escolar de la Fira confirmarà l’adjudicació al centre per correu electrònic.

Les activitats es realitzaran els dies 2, 3, 4, 5 i 6 de maig. L’horari serà entre les 10.30 h i les 13.00 h dels matins lectius.

 

PROGRAMACIÓ ACTIVITATS ESCOLARS

 

Contacontes, tallers, trobada amb autors, animacions lectores, teatre i música… conformen la proposta de la 38 Fira del Llibre de Castelló. Entre elles, podem trobar les següents activitats escolars:

Narracions amb Ana Griot. La vuelta al mundo en 5 cuentos
Contacontes. 2 de maig, 2022 /// Dirigit a ESO, Batxillerat /// Castellà
En aquest any en què es commemora el retorn de l’expedició de Magallanes i Elcano, que va fer la volta al món per mar, Ana Griot proposa un viatge al món a través dels contes. Una invitació a navegar a bord d’aquesta nau que et portarà a escoltar els contes que es relaten al voltant del foc en les nits dels cinc continents.


Animació lectora amb Marta Pereira
Contacontes. 2 de maig, 2022 /// Dirigit a Infantil, 1r Cicle Primària, 2n Cicle Primària /// Castellà
Tallers d’animació lectora treballant temes de multiculturalitat, igualtat i integració. Una ocasió per a reflexionar i donar a conéixer d’una forma divertida i participativa tots els sabers que tenen el seu origen en moltes de les cultures que ara s’integren amb la nostra. Una manera de tractar la diversitat i integració de les persones i les cultures a través de les històries i els llibres.


Contacontes amb Almudena Francés
3 de maig, 2022 /// Dirigit a 3r Cicle Primària, ESO, Batxillerat /// Valencià
Soc Almudena Francés i d’ofici contacontes, contant i embarbussant arreu del món done voltes. Em dedique a contar contes i a animar a grans i menuts a endinsar-se en el plaer de la lectura. Un dia vaig començar a contar i em va atrapar: posar paraules als fets, narrar allò inenarrable, oir el silenci i veure com el conte emergeix, repassar les mirades, veure fluir les emocions, generar preguntes i trobar algunes respostes. Visc pensant com transmetre la passió per la lectura i de quina manera crear addicció als contes, a la vida.

 


Contacontes amb Valentí Piñot
4 de maig, 2022 /// Dirigit a Infantil, 1r Cicle Primària, 2n Cicle Primària, 3r Cicle Primària, ESO, Batxillerat /// Valencià
CONTE CANTAT, CONTE EXPLICAT (Infantil i primària)
Una vegada un conte que estava molt avorrit, pansit i ensopit, va decidir agafar un ukulele i posar-se música. Li va agradar tant aquesta determinació que va fer un bot molt gran, una cabriola esplèndida i fins i tot va fer un joc de mans. I el conte i la música es van quedar enganxats.
Contada molt animada, divertida i participativa amb històries, endevinalles, embarbussaments, dites i cançons tradicionals d’arreu del món.

CONTES SENSE DESCONTES (ESO i Batxillerat)
La paraula acompanyada pel gest va agafant tota la força de la comunicació, la fantasia de les històries amb molt de pes i gran tradició.
El repertori i sobretot l’ordre de les històries sempre és nou, sempre s’adapta al moment, a la circumstància, a l’espai, al públic. Amb narracions de tot el món. Històries de temes diversos, clàssics i moderns. Cròniques de prínceps lletjos, bruixes encantadores, també de lladres honrats, del cel, l’infern i de la vida.

 

Taller amb Iván Alfaro. Descubriendo… Peque-Sonetos
4 de maig 2022 /// Dirigit a 3r Cicle Primària, ESO /// Castellà
Peque-Sonetos és un llibre que conté poesies i biografies amb curiositats de 30 personatges de hui i de sempre, acompanyades d’una il·lustració.
Víctor R. Alfaro ens sorprén amb la seua habilitat per a la rima i el sonet. 30 personatges d’ahir, hui i sempre: Steven Spielberg, Gloria Fuertes, Walt Disney, Michael Ende, els germans Grimm, Elvira Lindo, Hergé, entre molts altres, formen aquest meravellós i màgic elenc. 30 sonets acompanyats cadascun d’una il·lustració.
En l’activitat Descubriendo… Peque-Sonetos es proposa un acostament als personatges literaris i creatius del llibre per a després dur a terme un xicotet taller de dibuix.

 

 

Contacontes amb Paula Bernabeu
5 de maig, 2022 /// Dirigit a 1r Cicle Primària, 2n Cicle Primària, 3r Cicle Primària /// Valencià
Quina cosa més estranya!
Vine que et conte
el que va passar,
Històries tan rares
que no les creuràs.
Bestioles que porten un barret al cap,
I pèls que sorprenen el més espavilat.
Alça les orelles
Seu a escoltar
Obri bé els ulls i no et furgues el nas!

 

Contacontes Felip Kervarec
6 de maig, 2022 /// Dirigit a 1r Cicle Primària, 2n Cicle Primària, 3r Cicle Primària, ESO /// Valencià

«Em dedique a explicar contes. Els contes vingueren després d’escoltar una sessió de contes que “Pep i Canto” van fer a La Pobla Tornesa la nit de Sant Joan. En sentir-los detallar les històries vaig prendre la decisió de provar-me jo, ja que certa experiència ja la tenia després d’estar contant contes i històries als nanos del col·le del meu poble durant la meua Prestació Social Substitutòria.
Avui en dia gaudisc molt explicant, narrant contes i històries, i això em porta a visitar les escoles, biblioteques, teatres i places i carrers de tot el territori… “i part de l’estranger”.»

 

La 38 Fira del Llibre de Castelló és una iniciativa organitzada pel Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Castelló i de CONFECOMERÇ CV (Confederació del comerç d’Alacant, Castelló i València), COVACO (Comerciantes y Autónomos de la CV. Castellón) i la Campanya “Sempre Teua. La teua llengua”, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

 

Últimes notícies

Gràcies

Una vegada finalitzada la 38 Fira del Llibre de Castelló, l’organització vol agrair, en nom del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, la participació

Llegir més »

Afanyeu-vos a estimar

“Dir bon dia ja és fer literatura”, deia Joan Fuster. El passat 19 de novembre, el Consell va declarar el 2022 «Any Joan Fuster» pel centenari del naixement de l’escriptor

Llegir més »

De sostres i vidres

Jornada d’art participatiu i comunitari: Art en directe, música, dansa, ball i performance. Dissabte 7 de maig. 38 Fira del Llibre de Castelló. Parc Ribalta.

Llegir més »

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies