Xodos, un poble de Penyagolosa. Dels orígens a la Nova Ruralitat

SIGNATURA

Xodos, un poble de Penyagolosa. Dels orígens a la Nova Ruralitat

La història d’un poble de muntanya de l’interior castellonenc, des dels seus orígens fins a l’actualitat, rematada amb els principals reptes de futur en un context de crisi energètica, climàtica i de matèries primeres, és aquest llibre.

Els fets de la vida local es relaten en el marc dels pobles de la comarca i comarques veïnes, però també del País Valencià, de l’Estat espanyol i d’Europa, i alhora és particularment curós en analitzar les desigualtats de classe, de gènere i les desigualtats socials territorials.

L’últim terç del llibre fa una anàlisi detallada dels canvis demogràfics ocorreguts als pobles rurals, explica les causes econòmiques, així com les socials, culturals i ideològiques, i incideix en els moviments migratoris des de finals del segle XIX fins al buidatge produït per l’èxode rural dels anys seixanta i setanta del XX, i el degoteig posterior, que deixa abandonats els pobles en mantenir-se les polítiques institucionals, territorialment desequilibrants, bàsicament inalterades des del franquisme fins a l’actualitat.

Il·lustracions en color.

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies