Contes a la vora del foc

SIGNATURA

Contes a la vora del foc

La memòria és molt important. De fet, ho és quasi tot. Tant per a un poble com per a una persona. Per això és tan rellevant conservar-la. La pròpia i també la de les tradicions. Totes les cultures tenen les seues pròpies tradicions i les seues històries específiques. Sobre els seus orígens, els seus deures i els seus drets. Aquestes històries, sempre s’han transmés oralment. Són els contes i les llegendes que els vells expliquen als xiquets quan hi ha un moment de descans. Al cap del temps, quasi totes les cultures tenen algun personatge que ha escrit aquestes històries. Així, els alemanys tenen els germans Grimm; els danesos a Christian Andersen, els castellans a Iriarte i Samaniego, els grecs a Esop i els francesos a Lafontaine. Els valencians tenim a Enric Valor. Però a la Plana, des de sempre hi ha hagut una sèrie de contes que s’han contat als xiquets. Des de l’Home del sac fins el Moti. Des de la Bruixa matinera fins al Saginer.
Josep Usó Mañanós
Josep Usó i Mañanós neix accidentalment a Castelló, però sempre ha viscut a Vila-real. Estudia Ciències Químiques, primer al Col·legi Universitari de Castelló i després a la Universitat de València, on es llicencia el 1981. El 1987, i gràcies a l’oferta de col·laboració que li fa un antic professor, Fernando Latre, comença a participar en l’elaboració d’uns quants manuals de Química, Física, Matemàtiques i la seua didàctica. L’any 1996, un poc per atzar, comença a escriure la que serà la primera novel·la: “La Catifa maleïda”. Després vindrien “Amor amarg”,”Civils i Incivils”, “Els retrobats i els perduts”, “La senda llarga”, “La plaça del gall”, “Fàtima i Cristina”, “Una història amb sol i ombres”, “L’any de l’herba sana”, “El carrer era de terra” i ara “Contes a la vora del foc”.

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies