“Tinc un drac a la Finestra”, amb la Bruixa Xocolata

“Tinc un drac a la Finestra”, amb la Bruixa Xocolata

Què et donen la vida amb dracs! Ells ho tenen tot, força, color, forma, foc, valentia, geni, habilitats. Mai deixarà de sorprendre’ns per moltes històries de dracs que ens conten, perquè ells són màgics extraordinaris. Un dia un drac va passar per la meua finestra i va començar a contar-me històries dels seus amics dracs. Quan ve, mai vull que marxe, i a tu et passarà el mateix quan et conte les seues històries. Una sessió divertida, intrèpida i aventurera en la qual et pots convertir en un autèntic drac. Sessió de contacontes a partir de les històries creades per alumnes dels centres educatius participants en els premis Sambori. Propostes literàries premiades i publicades per la Fundació Sambori.
Soc Silvia Colomer i soc Narradora Oral.Narradora oral Què és això? perquè es pot nomenar de moltes formes: cuentera, contacontes, contista, contadora d’històries, hakawati (a Síria), griot (en Africa)…Em dedique a contar tot allò que m’agrada contar. Aconseguir que la ficció es convertisca en realitat és meravellós, però el millor de tot és fer oblidar a qui t’escolta, que el seu temps passa. Eixos són dos dels millors premis d’aquesta professió.Un dia vaig descobrir que les paraules caminen soltes i pots agafar-les prestades per a contar. Vaig aprendre a regalar les històries per a emplenar espais buits, per a donar plaer i encendre focs adormits. Vaig descobrir que se les emporta el vent per a retornar-les i per això mai pronuncie cap sense pensar en el que dic. Destapen somriures i desperten als moribunds, són el meu treball i el meu plaer més profund.En el 2012 vaig tindre la sort de conéixer a dues persones que em van aventurar en aquest món tan meravellós del contista. Des de llavors he aprés tant, que m’és complicat resumir. El que sí que tinc clar és que des que soc cuentera ja no treball, gaudisc i cresc cada dia al costat de les meues històries, els contes i el públic.Aquest treball de comptar és un treball bastant solitari en el qual els contes i el públic t’acompanyen en el viatge. En aquest emocionant viatge he pogut observar la necessitat que tenim de parar, gaudir del temps i escoltar històries d’uns altres. Cada dia observe al públic i puc descobrir a persones que s’emocionen i gaudeixen del seu temps lliure escoltant històries. Quan escolten desapareixen del món per a viatjar a altres llocs, és igual l’edat que tinguen.No hi ha millor manera de conquistar un cor que fer sentir a algú que el seu temps no passa. El meu gran objectiu com a narradora és justament aqueix. Fer sentir a qui escolta, que el seu temps es va paralitzar i la seua vida pot ser més llarga gràcies a una història que jo li vaig comptar.Comptar, comptar i comptar… Tot és començar.

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies