Santo y seña

SIGNATURA

Santo y seña

Poesia de resistència, d’embat. Poesia apassionada. Aferrada en un Búnquer i des de la part Amerikana fins a traçar-nos una Bitàcola que ens endinsa en la seua carta de navegació. Tres parts en les quals Jordi Sanjuan ens contagia amb les seues vides i ens mostra un camí.
Seguir-lo serà la nostra decisió com a lectors, però no hi ha dubte que la poètica ho dibuixa:
“Acabaran els seus fastigosos comentaris, / volaran les meues ales més que les seues mentides, / el rumb de les meues accions torna a allí, / i sé que l’esperança encara no està perduda”.
Santo y seña ensenya amb poemes aforismes. Pensaments en veu alta que ens porten a preguntar-nos, a inquirir al nostre jo interior, a debatre amb el nostre fur intern:
“Desconéixer el futur és una cosa inevitable / desconéixer el passat fa les accions sospitoses”.
Aforismes que entronquen amb la tradició oral, amb la psicologia del carrer, amb la psiquiatria del bar de baix, amb l’arrelament de la música. Perquè és Santo y seña un poemari musical, amb ritme, amb rimes, mètric i amb art. No podem deixar de llegir a Sanjuan sense evitar una guitarra de fons, una percussió, un baix…
JORDI SANJUAN ALBELDA, nascut a la Ribera Alta del Riu Xúquer (València) l’abril de 1981. Com a escriptor té dos poemes premiats “Maleïda lagrima boja” (2000) i “Somnis de fum, plors d’ànima” (2001)*. Després decideix aprendre música per a poder compaginar-ho amb l’escriptura, d’això naix LZN Little George Lozone, pseudònim sota el qual ha acte-publicat 5 discos, “La última opción ” (2007), ” Bitácora” (2014), Noor (2015) i PMB en (2017). En 2019 torna a València després de viure uns anys a Mèxic i decideix usar de nou la poesia com a forma d’expressió, i després d’una sèrie de causalitats apareix la manera de traure a la llum aquest poemari anomenat “Santo y Seña” (2021), gràcies a la inestimable ajuda del Petit Editor, una editorial amb el valor de no buscar en el benefici econòmic la seua única raó de ser i arriscant-se a donar veu a poetes i músics menys coneguts.

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies