Quéribus

SIGNATURA

Quéribus

Quéribus es situa el 1224. A Occitània. Quinze anys després de l’inici de la Croada contra els Albigesos, Pèire de Liziac, un jove escriba, rep per part del Bisbe càtar Guilhabert de Castres l’encàrrec de redactar i ocultar una Crònica recopilant els ensenyaments de l’Església càtara a punt de desaparéixer, perseguida per l’Església de Roma. Chabert de Barberá, senyor del castell de Quéribus, serà el seu protector. A partir d’aquell moment, i per sempre, Pèire comparteix les vides i aventures dels dos cavallers occitans més famosos del segle XIII: Chabert de Barberá i Oliver de Termes. Des de la conquesta de Mallorca, fins a l’ambaixada del rei de França al Khan dels mongols, passant pel lloc de Carcassona i la rebel·lió dels senyors occitans faidits (bandejats), recorre castells i ciutats, i viu tant amb el poble pla com amb els grans nobles. Pateix el drama de la caiguda de Montsegur i el fracàs de la huitena Croada a Tunísia. Els grans viatges marquen la seua vida, des dels castells de les Corbieres fins al Regne llatí de Jerusalem, passant per Barcelona o les misterioses Illes Columbretes. Però mai deixarà de custodiar i amagar el vertader Tresor de l’Església del Bé, ni tampoc de ser un home del seu temps. Per això l’amor tampoc li és alié, ni la bellesa de la poesia. Quéribus no solament és una gran gesta medieval rigorosament basada en fets històrics, és abans de res la gran novel·la d’aventures del segle XIII.
PIERRE LASSAUVETAT (Perpignan, 1964). Autor francés establit a Espanya, és un apassionat del món medieval, i gran coneixedor de l’epopeia càtara. Nadiu del Llenguadoc que recorre i explora des de la seua infantesa, ha volgut en aquesta primera obra compartir amb els seus lectors la fascinació per les increïbles vides dels cavallers meridionals Chabert de Barberá i Oliver de Termes. Recorrem amb ells els principals esdeveniments històrics que van marcar el convuls segle XIII occità, europeu i de Mitjà Orient. Un segle determinant per a entendre el món de hui. Amb Quéribus culmina tota una vida d’estudi del món medieval occità i singularment del catarisme, tant com doctrina religiosa com moviment social.

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies