Notícia del País Valencià

SIGNATURA

Notícia del País Valencià

Amb motiu del centenari del naixement de Joan Fuster i dels 60 anys de la publicació de Nosaltres els valencians, els autors han volgut fer una anàlisi rigorosa posant el País davant l’espill en els seus diferents vessants econòmics, socials, culturals i polítics, i arriscant-se a formular línies de superació de dèficits i insuficiències.
A partir de la lectura d’allò que els autors han llegit sobre el País i d’un exercici de contrast d’idees i reflexions, el text suposa un atrevit intent de recollir la complexa xarxa de coneixements conformada per allò que artistes, intel·lectuals i científics, tots ells hereus del canvi de paradigma fusterià, han escrit amb la voluntat de bastir un país possible.
La bibliografia que s’hi acompanya és bona prova de l’esforç realitzat. El llibre té, en definitiva, la voluntat de posar al dia la qüestió nacional dels valencians a partir de la realitat social i econòmica del País.
Una clara aposta per bandejar les terceres vies i la renúncia a la dignitat individual i col·lectiva que suposa l’assumpció del provincianisme subaltern que dissortadament caracteritza la societat i la mentalitat valenciana.
Nèstor Novell i Josep Sorribes
JOSEP SORRIBES (València, 1951) és economista, professor en la Facultat d’Economia de la Universitat de València i doctor en Ciències Econòmiques. Va treballar a l’Ajuntament de València i entre 1983 i 1988 va ser cap de servei i cap del gabinet de Ricard Pérez Casado. S’especialitzà en economia regional i urbana treballant de forma singular en els temes que feien referència a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana i en l’estructuració i la dinàmica econòmica i social del País Valencià. A més de nombroses publicacions en forma de llibres i articles, ha exercit una tasca de difusió important i sostinguda col·laborant en diversos mitjans de comunicació. Així mateix, ha estat promotor d’algunes plataformes culturals i organitzador de dos congressos d’història de la ciutat de València, el 1988 i el 2016. En els darrers anys ha treballat estretament amb Nèstor Novell en diverses publicacions. Entre la seua extensa obra publicada, cal destacar: Nou Viatge pel País Valencià (amb Nèstor Novell), PUV-UA-Institució Alfons el Magnànim (2017); Sumar per a governar-nos el territori (amb Nèstor Novell), Balandra Edicions (2019).
NÈSTOR NOVELL (Gandia, 1953) és economista i catedràtic d’ensenyament secundari. Ha treballat de professor de comerç internacional. Fou primer director del Centre d’Estudis Comarcals Alfons el Vell (1984-1992), que convertí en un focus d’investigació comarcal i de relacions amb tot l’àmbit de la cultura catalana, així com en una editorial al servei del País. Com a professor va dirigir i coordinar diversos projectes europeus d’innovació educativa en el camp del comerç internacional. Va treballar a l’Ajuntament de Gandia en els departaments d’Urbanisme i de Promoció Econòmica i Innovació, on codissenyà projectes com el Pla d’Habitatge, el Pla de Turisme Cultural basat en els clàssics i els Borja, el CIG de la UV a Gandia, i el Projecte Innova. Va ser cofundador del moviment cívic Nacionalistes de la Safor (1991-1994). Va dirigir Les Converses de Maig (2017-2019). És col·laborador en mitjans de comunicació i en diversos projectes de caràcter cívic i cultural. Ha publicat i coordinat una diversitat de projectes editorials col·lectius: El llibre de la Safor (1983); Debat, propostes nacionals per a un poble, CEIC Alfons el Vell (1987);Nou Viatge pel País Valencià (amb Josep Sorribes), PUV-UA-Institució Alfons el Magnànim (2017); Sumar per governar-nos el territori (amb Josep Sorribes), Balandra Edicions (2019). El 1992, la Fundació Jaume I li atorgà el Premi d’Actuació Cívica Catalana.

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies