Lirios rojos, lirios negros

SIGNATURA

Lirios rojos, lirios negros

És una novel·la de Soledad Beltrán sobre la vila de Castelló durant la guerra de la Unió (1347-1349). La revolta de gran part del Regne de València davant les infraccions dels furs per part del rei Pere IV, anomenat el Cerimoniós. Dos focus de rebel·lia, València i el Maestrat, i un últim bastió de resistència, la vila de Castelló.
Soledad Beltrán Boix, nascuda en 1951 a Albocàsser (Castelló), és Llicenciada en Filosofia i Lletres (Secció Filologia Romànica) per la Universitat de Saragossa i és professora de Literatura Castellana des de 1975 en Ensenyament Secundari, actualment a Castelló. Estudiosa de l’Edat mitjana i de la Literatura Medieval (s. XIII-XV), ha realitzat estudis i conferències sobre aquests temes, sobretot pel que concerneix la Misogínia i a la relació dels moviments herètics amb la ideologia i temàtica medievals. És autora de l’article “L’exili càtar en la Corona d’Aragó” publicat en la Col·lecció “Alguna cosa a dir” Tom I de l’Ateneu Blasco Ibáñez de València, així com articles sobre la trajectòria literària de poetes de Castelló i València. La seua novel·la de rerefons històric “La Dama de Seda” ha quedat finalista dels Premis de la Crítica Valenciana 2010.

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies