Lanzarse al vacío y otros relatos

SIGNATURA

Lanzarse al vacío y otros relatos

Potser no convé dir-ho en veu alta. Ens queda suïcidar-nos per a no morir lentament mentre ens extirpen el temps, ens indueixen el coma del consum irreversible i si arriba el cas, ens donen pel cul quan ens lliguem els cordons d’eixes sabates tan fanfarrones amb velcro. Al voltant de tres mil huit-centes persones se suïciden cada any a Espanya i això no es publica en notícies tres vegades al dia. I després, si no acabes mort i et jubiles, et porten a una residència de la tercera edat com per exemple El cielo puede esperar, que per tan sols dos mil tres-cents euros al mes et donen menjar amb menys paciència que un adolescent que està a punt de cardar per primera vegada, o et canvien el bolquer fins i tot passat el temps de pròrroga. I just al mig, entre un extrem i un altre, la vida et fot la vida. La mort recull a la teua dona i a la teua filla sense fer ni tan sols autoestop, o a la teua mare li roben un premi de catorze en les travesses de fa tant de temps, que sembla que ha passat un segle. I sents com si es buidara la boira que oculta sempre el cim d’una muntanya, i llavors et veus penjant d’una cornisa a cent cinquanta metres de profunditat. Explicar tot això al detall suposaria estendre’m massa. I ja saps que només hi ha una manera de trobar la resposta: tirar-se a l’aigua i comprovar si surem o ens afonem. T’atreveixes?
Pablo Guillén
El temps, que com un esquelet el sosté quasi tot, i li fa un pols al present, al futur i a aqueix espill retrovisor del passat. Soc ací dins. Sempre escric sobre coses que m’importen, de com roda la vida; però sense postil·lar del tot com podria girar. Algunes coses que visten d’una certa manera un esquelet són la família, el passat i els pares. El present amb una filla adolescent, un gat i un gos que tenen per nom Miki i Kenya, un divorci quasi acabat de traure del forn i una societat quasi perfecta per a fer-nos completament infelices.

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies