El cant de les granotes

SIGNATURA

El cant de les granotes

Petjades de cèrvids que es perden bosc endins, penombres i crepuscles que es fonen amb el llarg hivern, homes i dones que caminen sols i sense ajuda, un vast territori despoblat que dibuixa el pas de les estacions i que enamora al mateix temps que reclama solucions perdudes pels calaixos del progrés i la uniformitat. La denominada Lapònia espanyola contrasta sobre manera amb la falsa abundància mediterrània, i actua com a refugi dels qui cerquen alguna cosa més que benestar transitori i pau vacacional. Una terra oblidada, sí, tanmateix, una gran oportunitat, l’espai per on discorre una rutina anònima que no aspira a grans modernitats, allà on un pot retrobar-se amb si mateix mentre sent la remor del riu feréstec o assaboreix la bellesa de tot plegat, des del detall més insignificant fins a la immensitat inabastable: els perfums de la natura, la profunditat del llenguatge, la crepitació de la llenya en la llar de foc, l’aigua que s’escorre pel vessant de les muntanyes, la simfonia d’un bosc tant bonic com desatés, el silenci penetrant que tot ho amera… Amb el respecte per bandera, el jo narratiu cau pres d’un encanteri literari que es perfila mentre el fred s’allunya i deixa pas a una primavera onírica de lletres infinites.
Sergi Durbà
Sergi Durbà (Sagunt, 1979) és llicenciat en Filologia per la Universitat de València i, actualment, es dedica a la docència en un institut de secundària i batxillerat. La seua passió per la literatura i la identitat del País Valencià l’ha conduït, sovint, a compaginar l’ensenyament amb la creació de quadres mediterranis amb un profund solatge inconformista i amb una clara connexió amb les arrels del poble en tota la seua extensió. Fruit d’això és el seu blog personal: www.costumaridurba.blogspot.com, que manté des de l’any 2008, i les seues obres, sempre a cavall de la novel·la, el dietarisme i l’assaig literari. La seua primera obra fou Camins al sud (2012), a la qual seguiren Costumari de records (2015), Colp a colp (2019), Les nostres festes (2020) i Amanda (2020), que va resultar guanyadora del Premi de Narrativa Benvingut Oliver de Catarroja. Amb El cant de les granotes es va endur el Premi de Narrativa Vila d’Almassora 2021; en definitiva, un cant a la llibertat, al romanticisme sense embuts i a la vida, en general.

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies