De pastor a pastor

SIGNATURA

De pastor a pastor

A partir de la lectura intensa de l’extensa obra de John Berger, Joan Besalduch aconsegueix fer dialogar les reflexions del pastor Enric Bono i les de l’escriptor anglès, que va fer una immersió en el món rural, en abandonar el Londres dels anys 60 del segle XX on era un reputat divulgador i crític d’art per a instal·lar-se al petit llogaret de Quincy, a l’Alta Savoia francesa, fins al final de la seua vida el 2017. De la mateixa manera, Joan Besalduch, fill de Sant Mateu, però establert a Badalona i amb una dilatada carrera intel·lectual, torna al seu poble per aprendre la vida de la mà d’Enric Bono. Una obra ambiciosa, però llegidora que rebenta les falses jerarquies entre l’alta cultura i la cultura popular i reivindica la saviesa de la vida als pobles, en un context que apunta un retorn al món rural, i que reflexiona sobre la vida al camp, el despoblament, de com la natura i l’art es barregen, establint un diàleg entre dos pastors: Enric Bono, pastor i amic de l’autor, i l’artista, escriptor i crític d’art John Berger (berger, en francés vol dir ‘pastor’).
Joan Besalduch Mateu
Joan Besalduch Mateu (Sant Mateu, 1952). Començà els seus estudis a la Facultat de Filosofia i Lletres de la ciutat de València. Posteriorment, els continuà a la Universitat Central de Barcelona, on acabà la llicenciatura de Filologia Romànica (Hispàniques) i, més tard, de Filologia Francesa.

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies