¿Cuidamos el planeta?

SIGNATURA

¿Cuidamos el planeta?

En aquesta història de “¿Cuidamos el planeta?”, a més de contar les aventures que viu María en un somni, també es pretén tractar alguns dels problemes de contaminació que tenim i originem les persones en la nostra llar, el planeta Terra. En ella apareixen paraules com a “residus”, “reciclar”, “contenidor”, “envasos”, “plàstic”, “reduir”, “orgànica”… que hem d’aprendre i tindre presents en el nostre dia a dia per a intentar no contaminar i tindre un planeta més net. Quines coses podem fer? Què hem de tindre en compte? La Regla de les tres “R” (reduir, reutilitzar, reciclar) ens pot ajudar: REDUIR: Vol dir minorar o disminuir la quantitat de fem i energia que generem. Fer menys fem. Com podem fer-ho? Comprant sol el que veritablement necessitem, evitant els productes d’un sol ús, tancant l’aixeta per a no malgastar aigua, o no obrint el forn o la nevera moltes vegades només per a mirar, perquè gastem molta electricitat. REUTILITZAR: És l’acció que permet tornar a utilitzar les coses o productes utilitzats, per a donar-li un ús igual o diferent del que tenien. Com més objectes reutilitzem, menys fem produirem i menys recursos haurem de gastar. RECICLAR: És separar els objectes i fem que generem, i tirar-los en els contenidors que li corresponen a cada cosa.
Paco Gilabert Jabaloyas
Vaig nàixer el 13 de gener de 1981. Vaig començar els meus estudis en el CEIP Pintor Sorolla de Yátova (València). Vaig estudiar en el Conservatori Professional de Música de València, obtenint el títol de Grau Mitjà en l’especialitat de trompa l’any 2002. En 2003, vaig acabar la Diplomatura de Magisteri en l’especialitat d’Educació Musical. Vaig treballar com a mestre en un programa de garantia social d’un centre de menors, i després com a especialista de música en un col·legi concertat durant un any. L’any 2006, vaig aprovar les oposicions al cos de mestres de la Generalitat Valenciana. He treballat en diferents col·legis de la Comunitat. Actualment, forme part del claustre de professors del CEIP Pintor Sorolla de Yátova, centre en el qual vaig començar els meus estudis amb tres anys. A més de la música, m’encanta la literatura i, sobretot, escriure relats infantils. En 2021, es publica el meu primer llibre infantil titulat “¿Cuidamos el planeta?” gràcies a Editorial Vinatea. En aquest any 2022 es publicarà el meu segon llibre, una novel·la juvenil de misteri, amb una de les editorials valencianes més prestigioses.

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies