Como viento de una tierra extraña

SIGNATURA

Como viento de una tierra extraña

El do de Cristina ha despertat, així ha sigut sempre en la seua família, en la qual generacions de valentes dones el van rebre abans que ella. Un peculiar llegat que li mostrarà colpidors testimoniatges amb els quals completar una història que podria trasmutar per sempre el seu llinatge maleït. Uns diaris que des de Bujaraloz, en l’estepa monegrina, s’endinsen en la més bella perla del Carib, Cuba, durant la tercera de les guerres cubanes d’independència contra les forces colonials espanyoles, a la província de Pinar del Río. A través d’ells serà testimoni de la impietat de la contesa que es va lliurar en aquelles muntanyes, d’un amor tan gran que va transgredir fins i tot a l’oblit, i del silenci i vergonya que van tenyir la memòria de tota una generació d’espanyols. En embastar la seqüència del passat d’Amanda, María, Raquel i Esther, Cristina reconstruirà la seua pròpia vida, despullant-li al temps de vells secrets i descobrint que la veritat, lluny de resultar alliberadora, a vegades representa un tribut massa difícil de pagar.
Cristina Pernas
Guanyadora de l’IV Premio Somnium de Ciencia Ficción y Fantasía, ha encaminat la seua carrera literària cap a la novel·la històrica. Ha aconseguit portar al paper testimoniatges reals de diferents episodis històrics amb un estil fresc, original i de consciencioses ambientacions. La seua última novel·la discorre a cavall entre la ficció històrica i la intriga, recreant un episodi de la nostra història del qual encara queda molt per comptar, la 3a de les guerres cubanes d’independència: “𝑈𝑛𝑎 𝑔𝑢𝑒𝑟𝑟𝑎, 𝑑𝑜𝑠 𝑑𝑒𝑠𝑡𝑖𝑛𝑜𝑠 𝑞𝑢𝑒 𝑠𝑒 𝑒𝑛𝑡𝑟𝑒𝑙𝑎𝑧𝑎𝑛 𝑦 𝑢𝑛 𝑙𝑒𝑔𝑎𝑑𝑜 𝑓𝑎𝑚𝑖𝑙𝑖𝑎𝑟 𝑚𝑎𝑙𝑑𝑖𝑡𝑜”.

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies