Dintre del programa d’activitats organitzades amb motiu de la 36 Fira del Llibre de Castelló, s’ha presentat el llibre “Maruc i el fantàstic món de les llibreries” editat per Lletra Impresa Edicions. Un recull de dotze contes en favor de les llibreries i dels professionals que hi treballen.
En la presentació van participar presencialment Mercè Climent, editora, i els autors Susanna Lliberós, Vicent Usó. Però també amb les paraules d’Aina Garcia-Carbó, coautora del llibre, que va enviar un missatge especial per a tots els presents i que fou llegit durant la presentació.
Amb l’objectiu de visibilitzar i trencar una llaná a favor de les llibreries, s’han reunit dotze veus destacades de la narrativa valenciana actual que han creat dotze històries ambientades en diverses llibreries d’arreu de la geografia valenciana. El volum recull contes de Xavier Aliaga (Xàtiva), Carles Barquero (Elx), Maria Calvo (Alzira), Isabel Canet Ferrer (Gandia), Carles Cano (Paiporta), Laia Fontana (Algemesí), Aina Garcia-Carbó (Benicarló), Francesc Gisbert (Alcoi), Susanna Lliberós (Vila-real), Lliris Picó (Sant Joan d’Alacant), Jovi Seser (Dénia) i Vicent Usó (Castelló).
El volum ha estat coordinat per la professora de valencià i escriptora Maria Calvo i compta amb un pròleg d’Anna Moner. Les il·lustracions són del muralista i artista polifacètic Toni Espinar que ha comptat amb la col·laboració dels seus fills Gustavo Darío i Violeta Espinar Alemany.
De la mà de Maruc, un personatge que apareix en cadascun dels dotze contes del recull, ens endinsem per algunes de les llibreries més emblemàtiques i atractives del nostre territori, i per altres que desconeixem totalment. Voleu descobrir-les? Ens hi acompanyeu? Un llibre que reivindica el paper dels professionals de les llibreries, un sector cultural en crisi permanent que s’ha vist amenaçat, encara més, durant la pandèmia i que pateix, des de fa anys, la competència —no sempre lleial— de les grans superfícies i la voracitat de plataformes de dubtosa legitimitat que operen a través d’Internet.

