Presentació del llibre Pastor a pastor

Presentació del llibre Pastor a pastor

Una obra ambiciosa, però llegidora, que rebenta les falses jerarquies entre l’alta cultura i la cultura popular. Un treball que reivindica la saviesa de la vida als pobles, en un context que apunta un retorn al món rural, i que reflexiona sobre la vida al camp, el despoblament, i de com la natura i l’art es barregen, establint un diàleg entre dos pastors: Enric Bono, pastor i amic de l’autor, i l’artista, escriptor i crític d’art John Berger (berger, en francés vol dir ‘pastor’).
A partir del llibre: De pastor a pastor
A partir de la lectura intensa de l’extensa obra de John Berger, Joan Besalduch aconsegueix fer dialogar les reflexions del pastor Enric Bono i les de l’escriptor anglés, que va fer una immersió en el món rural, en abandonar el Londres dels anys seixanta del segle XX on era un reputat divulgador i crític d’art per a instal·lar-se al petit llogaret de Quincy, a l’Alta Savoia francesa, fins al final de la seua vida el 2017. De la mateixa manera, Joan Besalduch, fill de Sant Mateu, però establert a Badalona i amb una dilatada carrera intel·lectual, torna al seu poble per aprendre la vida de la mà d’Enric Bono.
Autor/a: Joan Besalduch Mateu
Joan Besalduch Mateu (Sant Mateu, 1952). Començà els seus estudis a la Facultat de Filosofia i Lletres de la ciutat de València. Posteriorment, els continuà a la Universitat Central de Barcelona, on acabà la llicenciatura de Filologia Romànica (Hispàniques) i, més tard, de Filologia Francesa.
Editorial: Edicions 96

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies