Presentació del llibre «El Betlem de la Pigà: una tradició castellonenca»

Presentació del llibre «El Betlem de la Pigà: una tradició castellonenca»

A partir del llibre: El Betlem de la Pigà: una tradició castellonenca
“El Betlem de la Pigà: una tradició castellonenca” és una obra de l’arxiver de l’Associació Betlem de la Pigà, Jose Juan Sidro. Un treball que dona a conéixer la història pròxima, viscuda, i comptada des de dins, de l’obra creada i musicada pels fills predilectes de la ciutat, el poeta Miquel Peris i la compositora Matilde Salvador.
Un comboi cultural que repassa quasi quatre dècades de tradicions vives, amb partitures i textos originals i imatges emblemàtiques de les funcions.
El Betlem de la Pigà és una obra teatral de caràcter costumista, que es representa a Castelló de la Plana el dia de la vespra de Nadal, és a dir, el 23 de desembre.
L’obra comença al carrer, amb el tradicional pregó, format pels mateixos personatges de l’obra, que crida a tots els castellonencs per acudir a veure la producció més important de cada Nadal, el qual comença en la plaça Major i acaba dins del mateix teatre.
Tant la música de Matilde Salvador i Segarra, com els versos del poeta Miquel Peris i Segarra, tenen un paper fonamental en la representació teatral, ja que a través dels versos i les melodies recitades per la coral, l’obra pren un sentit i es conforma com un tot connex; les lletres són fonamentals, doncs, a través d’elles es compren el sentit de l’obra i es justifica el pas de cada escena.
Autor/a: José Juan Sidro
José Juan Sidro. Departament d’Educació Universitat Jaume I UJI

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies