La vida borrada de Amalia Finisterre

La vida borrada de Amalia Finisterre

A partir del llibre: La vida borrada de Amalia Finisterre
Amalia Finisterre, una jove infermera de cures pal·liatives, pateix un brutal atac a la seua casa. Colpejada i escanyada fins a ser donada per morta, quedarà hospitalitzada en estat vegetatiu, incapaç de comunicar-se amb ningú. La inspectora Sarah Toledano es fa càrrec de les investigacions, i encara que totes les sospites recauen en el nuvi d’Amàlia, Matías Almeida, que ha fugit precipitadament a Rio de Janeiro, hi ha alguna cosa en el cas que no deixa d’inquietar-li: l’absència de restes biològiques del sospitós en l’escena del crim. Inspirada en fets reals, La vida borrada de Amalia Finisterre és un relat en forma de thriller sobre l’assot de la violència masclista. Una novel·la trepidant i absorbent que, no obstant això, mai perd el seu profund i respectuós caràcter de declaració i denúncia. Aleixandre, convertint-se així en l’últim biògraf del poeta i premi Nobel de Literatura.
Emilio Calderón (Màlaga, 1960) resideix a Madrid des de fa quaranta anys. És historiador, editor i escriptor. Es va iniciar en la literatura amb la publicació de nombrosos assajos històrics. Posteriorment, i durant deu anys, es va dedicar exclusivament a la literatura infantil i juvenil i va publicar, entre altres títols, Continúan los crímenes en Roma (Anaya), Julieta sin Romeo (Anaya), El último crimen de Pompeya (Edelvives) i El misterio de la habitación cerrada (Anaya), collint notables èxits amb més d’un centenar de reedicions de la seua obra. La seua primera novel·la per a adults, El mapa del creador (Roca Editorial, 2006), va ser editada després de gaudir d’una beca de creació literària en la Reial Acadèmia d’Espanya a Roma i es va convertir immediatament en un èxit internacional, publicant-se en vint-i-tres països. Li van seguir El secreto de la porcelana (Roca Editorial, 2007), El judío de Shanghái (XIII Premi de novel·la Fernando Lara, Planeta, 2008) -traduïda a l’anglés, i els drets del qual es van vendre a Alemanya, Holanda, Romania, Ucraïna i Croàcia-, La bailarina y el inglés (Finalista del Premi Planeta, 2009), Los sauces de Hiroshima (Planeta, 2011) -traduïda a l’anglés i que tanca la seua «trilogia asiàtica»-, La cosecha humana (Planeta, 2012), La biblioteca (Editors de Zut, 2013), El velo de Isis (Edicions Arcont, 2014), Círculos (Stella Maris, 2015) i Los ojos con mucha noche (Algaida Editors, 2019). També va col·laborar en 2014 en tres antologies, La vida después: cuentos de cine (Editors de Zut), Relatos Insólitos (Edicions Arcont) i Imaginaria (Assoc. Matrioska Fons Mellaria). Dins del gènere infantil va publicar El elefante que quería ser hormiga (Carena Editors, 2012) i El poeta de Velintonia (Edelvives, 2020). Entre els seus guardons literaris compta també amb un Micròfon de Plata de l’Associació de Professionals de Ràdio i Televisió en 2009 per la seua aportació al món de la cultura; i amb l’II Premi de Biografia i Memòries Stella Maris en 2016, per l’obra La memoria de un hombre está en sus besos. Biografía de Vicente Aleixandre, convertint-se així en l’últim biògraf del poeta i premi Nobel de Literatura.
Editorial: Anaya

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies