Presentació del llibre Franz i Marion

Presentació del llibre Franz i Marion

Presentació de Franz i Màrion, Premi de Teatre als Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2021
A partir del llibre: «Franz i Marion»
L’obra, basada en la història real de Marion Pritchard, indaga en com les accions de les persones reverberen en el temps i fins a quin punt les ferides es queden obertes perquè ens neguem a mirar-les. Com en un joc d’espills, aquesta obra s’ambienta a Amsterdam en dos plans temporals. Durant la Segona Guerra Mundial, Franz i Marion, antics companys d’escola, s’enfronten a una situació extrema. Ell treballa en el registre on ella inscriurà com a pròpia una xiqueta jueva, per a salvar-la de la persecució nazi. En una situació límit, el secret esdevindrà una qüestió de vida o mort. L’altre pla temporal ens porta a l’actualitat, quan un altre Franz i una jove periodista, Eri, conversen sobre la memòria familiar i s’enfronten als dilemes que van experimentar els seus avantpassats. Premi de Teatre Palanca i Roca, Franz i Marion es basa en una història real per a oferir-nos una sòlida reflexió sobre la responsabilitat de les accions i les repercussions que aquestes tenen al llarg del temps. Mirar i veure, reconéixer, escoltar: actes de valentia i de generositat que es facen valdre en aquest relat. Una història on triomfa la paraula i on es demostra que una societat millor s’aconsegueix a través del respecte i la voluntat d’escoltar.
Autor/a: Marta Moreno
Marta I. Moreno Pizarro (Puertollano, 1977) és llicenciada en Filosofia per la Universitat de València i màster en Gestió i Direcció de Centres Educatius per la Universitat de Barcelona. Una beca “V Segles” li va permetre fer dues estades d’investigació a la Universitat de Harvard. Des de 2005 exerceix la seua vocació com a professora de filosofia en centres públics de secundària i batxillerat, i és en l’àmbit de la didàctica de la filosofia on ha dut a terme principalment la seua tasca investigadora amb estudis sobre diferents filòsofs, com ara David Hume o Iris Murdoch. Actualment està preparant una introducció per a no iniciats a les idees de la filòsofa britànica Miranda Fricker.
Editorial: Bromera

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a política de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies